Chamamé Sinfonico Argentinië

Tot 25 januari 2022 tourt het Tilburgse strijkorkest Kamerata Zuid samen met Nederlands-Argentijnse zanger Nino Zannoni en het Argentijnse bandoneontalent Milagros Caliva door Argentinië met ‘Chamamé Sinfoncio’. Met maar liefst 10 concerten op grote festivals en in theaters in Corrientes en Bunos Aires en met een optreden voor Nederlanders en Nederlandse bedrijven in Argentinië, dat wordt georganiseerd i.s.m. de Nederlandse ambassade en Kamer van Koophandel, is deze concertreis een kroon op het 6-jarige bestaan van het orkest.

Chamamé UNESCO Werelderfgoed
Deze tour is, zeker in deze tijd, een geweldige opsteker voor Kamerata Zuid. In 2020 speelde Kamerata Zuid al samen met Zannoni en Caliva tijdens ‘Tilburg Troost met Chamamé Sinfonico’ in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Deze samenwerking krijgt nu een vervolg met tijdens deze internationale tournee waarbij de Chamamé vertolkt wordt; een muziekgenre dat in Zuid-Amerika groots is en behoort tot UNESCO Werelderfgoed.

Kennisuitwisseling
Naast het verzorgen van concerten is ook kennisuitwisseling en educatie een onderdeel van de reis. Zo speelt Kamerata Zuid op 22 januari samen met het grote jeugdorkest Orquesta de Juvenil Caballito. En verdiepen de musici van Kamerata Zuid zich in de Zuid-Amerikaanse muziek. Dit doen zij samen met gastdocenten van het Real Conservatorio Profesional de Musica Manuel de Falla Conservatorio de Música Astor Piazzolla.

VIDEO CHAMAMÉ SINFONICO IN CORRIENTES

Kijk hier voor eerdere updates van onze reis:
Tour-update #1
Tour-update #2
Tour-update #3

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten
ING
Andre Das, General Manager Kamer van Koophandel in Buenos Aires
Nederlandse Ambassade, Anne Creemers, Diplomaat Culturele betrekkingen
Ministerie van Cultuur Buenos Aires
Ministerie van Toerisme Corrientes
Flavio Garber, Coordinator jeugdprojecten Buenos Aires
Eduardo Sivori, directeur festival Chamame Corrientes
Walter Bordon, directeur festival Chamame Puerto Tirol
Conservatorio Manuel de Falla
Real Conservatorio Profesional de Musica Manuel de Falla
Conservatorio de Música Astor Piazzolla