Over Kamerata Zuid

De projecten van Kamerata Zuid bestaan uit drie pijlers. Zo spelen zij met verschillende artiesten, verbinden ze met maatschappelijke projecten en ontwikkelen ze zich door uitdagende samenwerkingen.

Speelt met

Kamerata Zuid maakt met een uniek artistiek profiel de koppeling tussen hedendaagse artiesten en klassieke componisten. Zo was daar bijvoorbeeld de samenwerking tussen rockster Jett Rebel en componist Chiel Meijering, Ellen ten Damme en Tijn Wybenga, of Maarten Heijmans en Enrico Ferri. Hierdoor maakt een breed en omvangrijk publiek kennis met klassieke muziek en wordt letterlijk nieuwe muziek gecreëerd.

Verbindt

Kamerata Zuid zet zich ook in op maatschappelijk vlak. Jaarlijks doen ruim 600 scholieren van de Tilburgse middelbare scholen mee aan de ‘Young Classical Talent Award’. In 2024 gaat de YCTA samen met de Orion Classic Award onder de naam Kamerata Young Classics om Brabant-breed jong muzikaal talent een podium te geven. Daarnaast organiseert het orkest het project Grijs Gedraaid®, een interactieve voorstelling om eenzame ouderen door muziek, beweging en creatie met elkaar te verbinden.

Ontwikkelt

Kamerata Zuid vindt het belangrijk om altijd te blijven ontwikkelen. Zo zijn ze bezig met de ontwikkeling van een nieuw genre met het internationale project ‘Chamamé Sinfónico Nuevo’, waarvoor ze in januari 2024 naar Argentinië zijn afgereisd. Daarnaast hebben ze het nieuwe geluidssysteem OmniWaves aangeschaft, waarmee ze het eigen geluid willen blijven onderzoeken en door ontwikkelen.

Artistiek team

Frank Adams is dirigent en artistiek leider van Kamerata Zuid. Frank heeft zijn ‘roots’ in Tilburg. Na zijn studie aan het Fontys Conservatorium volgde hij de master Orkestdirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Otto Tausk, Etienne Siebens en Wim Witteman. De studie Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht stelde hem in staat om de achtergronden van muziek en zijn muzikale kennis verder uit te diepen. Naast Kamerata Zuid werkt Frank ook als dirigent met professionele en studenten-symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Zo heeft hij in Argentinië een vast werkterrein wat reikt van Buenos Aires tot orkesten in Corrientes en Resistencia.

In 2021 is het artistiek team uitgebreid met Etienne Siebens. Deze Belgische all-round dirigent geniet al langer grote internationale erkenning en wordt door menig componist voor de uitvoering van hun werken gevraagd.
Als vaste gastdirigent zal hij eigen projecten ontwikkelen waarbij ook het klassieke repertoire voor strijkers voorbij zal komen. Hij wordt zowel bij de programmering als audities betrokken, om zo het orkest qua niveau verder te ontwikkelen.

Team

Net als het orkest bestaat ook de organisatie van Kamerata Zuid uit een team van gepassioneerde jonge professionals, die ieder vanuit een eigen expertise betrokken zijn. Klik HIER voor een organogram van team Kamerata Zuid.

Frank Adams

artistiek directeur/ dirigent

Marieke Machado-Veekens

zakelijk directeur

Sophie van Heeswijk

marketing & communicatie

Jules van de Loo

hoofd productie en techniek

Evelien Jaspers

concertmeester

Sietske de Jong

online marketing

Maartje Valk

fondsenwerving/ partnerships

Marieke Kanters

administratie

Lieke van Harteveld

projectleider Grijs Gedraaid

Jonathan Heywood

techniek

Michiel Mollen

orkestmanager/ productie

Bestuur

Het bestuur houdt overall toezicht op de activiteiten van Kamerata Zuid, het verloop van inkomsten en uitgaven en op risicobeheersing.

Peter van Raamsdonk

Voorzitter

Directeur Sales
ABN AMRO Bank NV

Niels Verweij

Penningmeester

Financieel directeur
Caldic Ingredients Benelux BV

Joost van den Ossenblok

Secretaris

Uitgever non-fictie
A.W. Bruna Uitgevers

De Belastingdienst heeft Stichting Kamerata Zuid aangemerkt als Culturele ANBI.

Klik hier voor het Standaardformulier Publicatieplicht ANBI Algemeen.
Klik hier voor het inhoudelijke jaarverslag 2022.
Klik hier voor de jaarrekening 2022.
Klik hier voor de verkorte versie van het beleidsplan 2021-2024.

Vaste partner

Friendly Fire Theater is een impresariaat gespecialiseerd in het boeken en begeleiden van (inter)nationale artiesten en producenten in het theater. Met een moderne visie en werkwijze is Friendly Fire Theater een betrouwbare partner met verrassend aanbod voor theaters en concertzalen in Nederland.

Beloningsbeleid

Bestuur
Het bestuur ontvangt geen beloning voor de door haar uitgevoerde werkzaamheden. Alleen onkosten worden vergoed mits deze vooraf door de penningmeester zijn goedgekeurd en bij declaratie zijn voorzien van originele bescheiden.

Organisatie
De medewerkers werkzaam binnen de organisatie ontvangen een marktconforme vergoeding voor de uitgevoerde werkzaamheden. De vergoeding per medewerker wordt vooraf door het bestuur goedgekeurd. De medewerkers factureren op maandelijkse basis de gewerkte uren. Indien er bijzonderheden zijn wordt de penningmeester vooraf geïnformeerd en om goedkeuring gevraagd.

Orkest
Per project wordt er een marktconforme vergoeding bepaald op basis van het aantal repetities en concerten. Deze vergoeding wordt vooraf schriftelijk overeengekomen met de musici. De aanvoerders in het orkest ontvangen een toeslag.