L’Histoire du Soldat – Festival Circolo

Kamerata Zuid brengt in samenwerking met Inez Wolters de productie L’Histoire du Soldat. Een unieke familievoorstelling in Schouwburg Concertzaal Tilburg, gebaseerd op het beroemde theaterstuk van Stravinsky, dat voor deze gelegenheid in een nieuw jasje is gestoken. Dankzij een live ensemble, circusartieste Julia Campistany en performer Inez Wolters die in prachtige kostuums alle bijzondere personages vertolkt, is L’Histoire du Soldat een muzikale vertelling die tot de verbeelding spreekt van jong én oud en een onuitwisbare indruk zal achterlaten bij het publiek. De première vindt plaats tijdens Festival Circolo, waarna deze productie in 2023 een vervolg krijgt met een landelijke tour.

Over L’Histoire du Soldat
Het verhaal van l’Histoire du Soldat gaat, met thema’s als hebzucht, verleiding en de zoektocht naar geluk eigenlijk over ons allemaal. Onderweg in ons leven komen we de Duivel tegen, in allerlei vormen, en misschien ook wel eens een Prins(es)? Gaat het onze ‘Soldaat’ lukken om de verleidingen van het leven te weerstaan?

Inez Wolters schreef de verhalen voor deze voorstelling. De extravagante kostuums waarin zij tijdens haar vertelling van personage wisselt zijn een act op zich. Circusartiest Júlia Campistany, gespecialiseerd in mond-balanceren, zorgt voor de fysieke tegenkracht en is haar side-kick.

Kamerata Zuid laat tijdens L’Histoire du Soldat horen dat zij letterlijk en figuurlijk speelt met klassiek. Voor deze gelegenheid is een Jazz ensemble samengesteld bestaande uit viool, contrabas, klarinet, fagot, trompet, trombone en slagwerk. Er zijn verschillende muzikale stijlen te horen; kleine miniatuurtjes, geïnspireerd door de Jazz die in die tijd overkwam uit Amerika. Zo hoor je een a-typische Mars, Pastorale, een Pasodoble in Marche Royale, een klein concert, Tango, Walz en een Ragtime.

Rondreizende productie
Stravinsky schreef het oorspronkelijke theaterstuk in 1918, speciaal voor een rondreizend gezelschap. Des te bijzonder is het feit dat deze eigentijdse versie van L’Histoire du Soldat, na de première tijdens Festival Circolo, ‘en route’ gaat en in 2023 en 2024 op meerdere plaatsen in Nederland te zien zal zijn. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Ticketverkoop via Festival Circolo.