Young Classical Talent Award

De jeugd heeft de toekomst! Daarom ontwikkelde Kamerata Zuid, samen met Theaters Tilburg en CisT, het project ‘Young Classical Talent Award’. YCTA is een ‘talentenjacht’ en wordt op 15 april 2021 voor de 4e maal georganiseerd. Acht Tilburgse middelbare scholen vaardigen ieder één muzikaal talent af. Onder aanmoediging van klasgenoten, vrienden en familie strijden ze tijdens de YCTA-avond voor de award. En winnen ze een masterclass in zijn of haar discipline van een vooraanstaande musicus.

Workshop

Naast de wedstrijd zelf wordt ook een workshop georganiseerd voor alle scholieren die een instrument bespelen. Zo maken ze kennis met moderne muziek en de mogelijkheden van nieuwe geluiden. Ook oefenen ze samen een muziekstuk in, waarvan de compositie speciaal geschreven is door een bekende componist. Dit stuk wordt tijdens de YCTA-avond ten gehore gebracht.

Klassieke muziek voor iedereen

Klassieke muziek toegankelijk maken voor jongeren, talentontwikkeling en het behouden van zicht op talent: dat zijn de belangrijkste doelstellingen van YCTA.
Alle scholieren kunnen op hun eigen niveau deelnemen en schitteren op het podium van de concertzaal van Theaters Tilburg. Zo kan iedereen meedoen!

“Door mijn deelname aan de YCTA begrijpen mijn klasgenoten en leraren op school veel beter waarom ik zo veel met muziek bezig ben en hebben ze hiervoor veel meer waardering! Door de ervaring met zo’n fantastisch orkest te mogen optreden ben ik bevestigd in mijn keuze om van vioolspelen mijn beroep te maken.”

Jessica Lukken16 jaar, violiste en winnares YCTA 2018

Informatie voor scholieren

Bespeel je een instrument? Blink je uit in zang? Vraag aan je docent muziek of je jouw school mag vertegenwoordigen. En wie weet schitter jij straks in de concertzaal van Theaters Tilburg!

Belangrijke data

  • Young Classical Talent Award:
    15 april 2021, Theaters Tilburg
  • Repetitie workshop:
    30 maart 2021, 13u – Beatrix College Tilburg
  • Repetitie solisten met Kamerata Zuid:
    14 april 2021, 13u tot 17u – Theaters Tilburg
Young Classical Talent Award