Young Classical Talent Award

De jeugd heeft de toekomst! Daarom ontwikkelde Kamerata Zuid, samen met Schouwburg Concertzaal Tilburg en CisT, het project ‘Young Classical Talent Award’: een jaarlijks terugkerend concours voor talentvolle scholieren van middelbare scholen uit Tilburg e.o.  Muzikale talenten krijgen die avond de unieke kans om onder begeleiding van een professioneel orkest een muziekstuk te zingen of spelen voor een vakjury. De winnaar wint de award én een masterclass in zijn of haar discipline. Daarnaast zal er een Art-fact aanmoedigingsprijs worden uitgereikt.

Op donderdag 18 april 2024 vindt de 7e editie van dit evenement plaats in de Concertzaal in Tilburg.

Klassieke muziek voor iedereen

Klassieke muziek toegankelijk maken voor jongeren, talentontwikkeling en het behouden van zicht op talent: dat zijn de belangrijkste doelstellingen van YCTA. Alle scholieren kunnen op hun eigen niveau deelnemen en schitteren op het podium van de concertzaal van Theaters Tilburg. Zo kan iedereen meedoen!

Solisten

Wil je graag als solist meedoen aan de YCTA? Overleg dan met je muziekdocent op school of jij jouw school mag vertegenwoordigen. Je kiest een (modern)klassiek werk wat je graag wilt spelen van maximaal 6 minuten. Van dit werk wordt een arrangement gemaakt speciaal voor jou en de 22 strijkers van Kamerata Zuid.
Schrijf je in voor 14 januari 2024 via deze website!

Workshop

Naast de wedstrijd zelf kun je je ook inschrijven voor de workshop ‘Componeren’. Hieraan kunnen alle scholieren deelnemen die een instrument bespelen. In deze workshop wordt een werk gecomponeerd o.l.v. componist Maarten Jense. Op 18 april wordt dit werk uitgevoerd door Kamerata Zuid en alle leerlingen die mee spelen op een instrument of zingen in het YCTA koor.  Naast dit werk wordt ook een bestaand werk ingestudeerd door koor en orkest: Adieumus van Karl Jenkins.

Groot koor en orkest

Om de nieuwe compositie en het orkest en koor werk uit te voeren, hebben we een groot koor en orkest nodig. Speel en zing mee en deel met elkaar een unieke ervaring!

Aanmelden

Wil je meedoen? Scroll verder op deze pagina en geef je op voor de verschillende onderdelen. Lees goed de Deelnemersinformatie door voor alle details en zet deze in je agenda.

 

“Door mijn deelname aan de YCTA begrijpen mijn klasgenoten en leraren op school veel beter waarom ik zo veel met muziek bezig ben en hebben ze hiervoor veel meer waardering! Door de ervaring met zo’n fantastisch orkest te mogen optreden ben ik bevestigd in mijn keuze om van vioolspelen mijn beroep te maken.”

Jessica Lukken16 jaar, violiste en winnares YCTA 2018

Informatie voor scholieren

Bespeel je een instrument? Blink je uit in zang? Vraag aan je docent muziek of je jouw school mag vertegenwoordigen. En wie weet schitter jij straks in de concertzaal van Theaters Tilburg!

Belangrijke data

 

 • Young Classical Talent Award:
  18 april 2024, Schouwburg Concertzaal Tilburg
 • Repetitie:
  26 maart 2024, 14-17u, locatie n.n.t.b.
  18 april 2024, 15.30u tot 17.30u – Schouwburg Concertzaal Tilburg

Inschrijfformulier  Ik heb kennis genomen van de “deelnemersinformatie” en schrijf me in voor:  Young Classical Talent Award